Vaniljrisifrutti med kokos och nötter

Det finns inget som säger att risgrynsgröt bara kan kokas under juletider. Jag älskar riskgrynsgröt och därför kokas det året runt, då och då. Igår fick jag ett litet ryck på morgonkvisten och innan klockan slagit halv nio var en stor kastrull med god gröt färdigkokt. Passade perfekt för bror som skulle komma hem på lunch - och för mig som då kunde göra det bästa av det bästa - hemmagjord risifrutti! Detta blev en variant smaksatt med kokos och vanilj, toppad med nötter och torkade tranbär. Risifrutti-nutti (nuts=nötter) skulle man annars kunna kalla den! Blink.

Vaniljrisifrutti med kokos och nötter

Ingredienser
1 del färdigkokt risgrynsgröt
1 del turkisk yoghurt (eller tjock naturell)
Kokosflingor
Vaniljsocker (eller vaniljarom)
Nötter, frön och torkad frukt

Gör så här
Blanda den färdigkokta risgrynsgröten men yoghurten. Tillsätt med av det ena eller andra om du tycker att konsistensen blir för tjock eller lös. Smaksätt sedan med vanilj och blanda ner någon matsked kokosflingor. Häll upp i ett glas och toppa med ytterligare lite kokosflingor samt valfria nötter, frön och torkade frukter.

Tips! Kan med fördel även göras för att ta med. Lägg då risifruttin i en burk och nötblandningen i en separat påse. Blanda sedan ihop allt när du känner dig hungrig. Perfekt mellanmål före träning!

//M

Kommentarer
Postat av: Katarina

Jag kokar också risgrynsgröt lite nu och då :) Så gott!

2012-02-21 @ 11:54:19
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Linda

Men mm så gott! Hemmagjord är tusen gånger godare än den köpta.

2012-02-21 @ 20:02:46
Postat av: Maria Lundqvist

Jaa, och Linda - detta är det ultimata alternativet till "keso-mellis"!!

2012-02-22 @ 07:38:47
URL: http://kanelapple.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0