Delikata minipizzor på glutenfri krispig mandelmjöl och linfröbotten

 
Mycket delikata minipizzor och som gör magen gott. Låt fantasin flöda när det gäller val av topping! Vi valde att toppa våra med röd pesto, serrano skinka, parmesan ost toppat med rostade solrosfrön.
 
Minipizzor på glutenfri mandelmjöl & linfröbotten
4 små pizzor
 
Ingredienser:
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl krossade linfrön (går säkert bra med hela också)
1/4 tsk bakpulver
2 tsk olivolja
1 ägg
en nypa salt & peppar
valfria kryddor: timjan, oregano, basilika
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 C.
Blanda ihop alla igredienser och forma till en "deg". Dela degen i 4 bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg på ett ark bakplåtspapper över bollarna. Tryck till en i taget och kavla sedan ut en deg i taget med en liten kavel (fortfarande bakplåtspapper över så att de inte fastnar på kaveln) till en rund platt botten. Fortsätt med de andra 3 bollarna.
Grädda i ca 10-15 eller tills de fått lite färg. Ta ut och lägg på valfri topping. Ställ in i ugnen igen tills osten smält.
 
//L

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0