Jordgubbscheese på mandelskorpbotten

 
Jordgubbscheese på mandelskorpbotten
 
Ingredienser:

250 g mandelskorpor
75 g smör
1 1/2 liter jordubbar (1 liter till kakan och 1/2 liter till dekorering)
200 g cream cheese
2 1/2 dl kesella
4 msk florsocker
3 gelatinblad
2 citroner (1 till kakan och 1 till dekorering)
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mandelskorporna i en matberedare eller en mixer och kör till fina smulor. Smält smöret i en kastrull och häll ner skorpsmulorna, blanda runt. Lägg skorpblandningen i en smord form med löstagbar kant och platta till ordentligt. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, ta ut och svalna.
Lägg jordubbarna i en bunke och mosa dem med en gaffel. Blanda ner färskosten, kesellan och sockret. Smaka av om det är tillräckligt med sötma, kan variera beroende på hur söta bären är. 
Lägg gelatinbladen i blöt och smält dem sedan på svag värme i en kastrull tillsammans med saften från citronen. Blanda sedan snabbt ner det i jordgubbssmeten. Häll över allt på den avsvalnade skorpbotten och låt stå kallt i minst fyra timmar före servering. Ta försiktigt loss kanten, lägg upp på ett fat och garnera med jordubbar och citron.
 
//L
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0