Äppelsurdegsbröd

Äppelsurdegsbröd
3 bröd
Ingredienser
50 g färsk jäst
9 dl ljummet vatten
3 msk salt
2 msk kanel
2 msk honung
1,5 dl rågsurdeg
ca 13 dl grovt rågmjöl
6 dl grahamsmjöl
2 dl kruskakli
2-3 äpplen
Gör så här
Smula jästen i bunken och lös upp i vattnet. Tillsätt salt, kanel, honung och surdeg. Blanda i rågmjöl, grahamsmjöl och kli. Tillsätt lite i taget. Knåda degen på medelhastighet i ca 10 min.
Skala och kärna ur äpplena, skiva eller tärna. Arbeta försiktigt in äppelbitarna i degen. Strö över lite mjöl och jäs under bakduk i ca 1,5 timme.
Knåda degen lätt, baka ut till ett runt bröd och lägg på en plåt. Jäs ytterligare 1-1,5 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Snitta brödet med en vass kniv och pensla över lite vatten. Grädda i ca 40 minuter.
/M
Det ser mycket gott ut!
Efter att ha läst detta satt jag äntligen i gång en surdeg! Nu kör jag :D