Italienskt Tortanto bröd
Detta blir mitt första inlägg på denna fantastiska blogg! Maria och Victoria är så otroligt duktiga och jag hoppas att även jag kan bidra med lite inspiration. Jag börjar med att bjuda på ett underbart matigt Italienskt bröd som går att fylla med massor av godsaker och passar perfekt att servera tillsammans med en varm soppa nu när höstkylan närmar sig.. // Linda
Italienskt Tortanto bröd
Ingredienser
15g färsk jäst
3dl ljummet vatten
2msk olivolja
1msk honung
1msk flingsalt
2.5dl durumvete
4dl vetemjöl special
200g mozzarella ost
200g parmaskinka
1 näve blandade kärnfria oliver
1kruka färsk basilika
Mitt tips på annan fyllning är salami med rosmarin, mozarella, oliver och lite parmesanost.
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper kanterna.
Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 centimeter tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft.
Skiva mozzarellan och varva den med parmaskinka, oliver och basilika på degen.
Pensla yttersta kanten på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans.
Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter och låt brödet svalna på galler.
Brödet ser så fint ut och vilka härliga smaker!
Låter fantastiskt!
Tror säkert att du kommer bidra med mycket gott till bloggen ;)
Superfin blid, man får den lantliga italienska känslan! Och gott bröd!
Ser riktigt gott ut!
Ser härligt gott ut, mozzarellaost och parmaskinka i så det kan ju inte bli annat än gott!
Mums vad gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min tävling där du kan vinna ett fint smycke =)
gud så gott det där såg ut :D
GOTT !
Nu blev jag sugen på att baka! :D
vilket fint bröd!!