Blåbärscheescake

Denna blåbärscheesecake är helt makalöst god! Den är perfekt att bjuda på för alla älskar den.
Blåbärscheesecake
Ingredienser
Botten:
200 g digestivekex
75 g smör
1 msk socker
Fyllning:
200 g blåbär
4 dl crème fraiche
3,5 dl kesella
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
0,5 dl maizena
1 krm salt
3 st ägg
Garnering:
100 g vit choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Kör kexen i mixern eller krossa för hand. Smält smöret och blanda med kexsmulorna och socker. Sätt ett bakplåtspapper i botten av en sockerkaksform och pressa ner blandningen ordentligt. Grädda den ljusbrun, ca 12 minuter.
Nu är det dags för fyllningen. Mixa blåbären till en slät puré. Blanda crème fraiche och kesella i en bunke och hiva ner blåbärspuré, socker, vaniljsocker, maizena, salt och ägg.
Häll massan i formen och ställ tillbaka in i ugnen. Låt gräddas ca 75 minuter eller tills den känns färdig när du sticker ner en provsticka i den.
Låt kallna och ställ i kylen över natten. Lossa kanterna försiktigt med en kniv som sköljts i varmt vatten.
Garnera med hackad vit choklad.
Kommentarer
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik
Det kan jag tänka mig, den ser fantastisk ut! =D
Postat av: Linda - Cupcakefluffan
så gott, älskar cheesecake
Postat av: Katarina
Vilken härlig färg den har :)
Trackback