Äppelsmulpaj med havregryn och kokos

Det här är min favorit bland klassiska äppelkakerecept. Just eftersom smöret smälts och havregryn och kokos blandas i den väldigt saftig och mycket, mycket god!
Äppelsmulpaj med havregryn och kokos
Detta recept är för en paj, men vill man göra i långpanna så tredubbla satsen!
Ingredienser
100 g smör
1 msk strösocker
1,5 dl vetemjöl (eller grahamsmjöl)
1,5 dl havregryn
50 g kokos
1 msk kanel
ca 6 st äpplen
+ socker och kanel
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader). Smält smöret i en kastrull. Rör ner havregryn, kokos, mjöl, socker och kanel.
Skala äpplena och skär i tunna skivor. Smörj en form och lägg i äppelskivorna. Strö över kanel och lite socker. Fördela sedan smuldegen över äpplena.
Grädda i ca 20 minuter. Servera med glass och/eller vaniljvisp.
Kommentarer
Postat av: emelie
det där skulle nog lätt kunna vara en av mina favoriter. älskar "smulet".. mums
Trackback