Risonisallad


Det här en mycket god och uppskattad rätt som passar utmärkt att servera på buffén. Jag åt den första gången då min mamma lagade den till min studentbuffé, och sedan dess har den dykt upp lite då och då under sommarhalvåret.

Risoni är pasta i risform och brukar gillas av stora som små. Lättast är att koka i stor gryta och rör om då och då. Den kan serveras varm, ljummen eller kall, men rumstempererad.

Risonisallad
10 pers
 
Ingredienser
1½ paket risoni (barilla à 500g)
2 röda paprikor
3 salladslökar
2 askar körsbärstomater (à 250g)
1 paket grekisk fetaost (200g)

Basilikaolja
1 stor kruka basilika
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
ca 1 tsk salt
½ tsk nymald svartpepper

Basilikablad till garnering

Gör så här
Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull till risonin. Ansa och tärna paprikan. Skiva salladslöken tunt. Halvera tomaterna. Smula fetaosten fint.

Basilikaolja: Finfördela basilikabladen med mixerstav eller matberedare eller hacka dem fint. Blanda med olja, pressad vitlök, salt och peppar.

Lägg ner risonin och koka 11 minuter. Rör om då och då. Häll av vattnet och blanda ner oljan, grönsakerna och fetaosten. Rör om och smaka av. Lägg upp och garnera med basilikablad. 

Kommentarer
Postat av: Linn

Oh, detta måste jag testa någon gång! Ser absolut ut att vara något i min smak! =)

2011-06-23 @ 15:17:10
URL: http://halsogladje.blogg.se/
Postat av: Victoria

Risoni har jag aldrig provat! :)

2011-06-23 @ 16:09:25
URL: http://frukostera.blogg.se/
Postat av: CJ

SVAR: Men eller hur, love Planet Blue! Trevlig midsommar. :)

2011-06-23 @ 23:22:09
URL: http://cjs.blogg.se/
Postat av: Ullis

Jag köpte ett paket risoni för några veckor sedan men har inte lagat det ännu... Alltså har aldrig ätit det! Nu blev jag sugen på att testa. :)

2011-06-25 @ 22:55:07
URL: http://vegoinspira.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0