Quinotto med parmesan och basilika
Quinotto - smaka på ordet - jag tycker det låter helt fantastiskt! Jag hade aldrig hört talas om det tidigare men hittade denna roliga och annorlunda variant på risotto härom dagen och såklart blev jag helt enkelt tvungen att provlaga med detsamma. Jag gjorde om receptet lite efter mina egna önskemål och voilà - en riktig delikatess! Förutom egenodlad färsk basiliska blev det även att skörda årets första körsbärstomater, och det är ju någon alldeles speciellt; röda, söta och underbart goda!
Quinotto
4 portioner
Ingredienser
4 portioner färdigkokt quinoa, ca 3 dl
3 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1,5 dl riven parmesanost
1 dl färsk hackad basilika
Salt, peppar
Gör så här
Koka quinoan enligt anvisning på förpackning. Finhacka scharlottenlök och vitlök. Riv parmesanosten. När quinoan är färdigkokt, fräs de hackade lökarna i lite olja i en kastrull. Häll i quinoa och låt fräsa med någon minut. Smaksätt med salt och peppar och låt allt bli varmt. Rör ner parmesanosten och den nyhackade färska basilikan. Servera med en god sallad.
Låter gott och roligt att variera med quinoa istället för risottoris :)
låter helt fantastiskt gott :D
SVAR: Men eller hur, vill ha allt!
quinotto var ngt nytt! Mums! :D
Det lät väldigt gott :)
Låter himla gott :)
Åh jisses vad gott det lät. Det måste jag testa!
Åh jisses vad gott det lät. Det måste jag testa!
Helt genialiskt! Quinoa är min bästis i köket och din quinotto ser jag verkligen fram emot att testa. Jag gjorde själv en quinoasallad med sultanrussin, dill och zucchini för några dagar sen som serverades med mississippibollar. Blev inte heller så tokigt. :)
Detta måste jag testa!
Sv: Ja, den japanska maten är typ bäst! Lite tråkigt dock, jag är glutenintolerant, så det är mycket nudlar och friterat som inte funkar för mig. Kul! Vad ska du plugga? Japanska? Läste i Tokyo förra våren, och fräschar upp det jag kan + läser Kanji nu under sommaren- sommarkurs på universitetet.
http://sakuradesu.blogg.se/