Saffranbiscotti

Biscottis med smak av saffran passar utmärkt till te eller glögg nu i juletider. De smakar inte bara utsökt utan lyser även upp i mörkret med sin vackra gyllengula ton.
 
Saffransbiscotti
 
Ingredienser:
2 st ägg
1,5 paket saffran
100g sötmandel
100g rumsvarmt smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Gör så här:
Hacka mandeln grovt och vispa ihop saffran och ägg. Tillsätt smöret och sockret och vispa till en porös smet. Blanda ner mandel, vetemjöl och bakpulver och rör om tills smeten är jämn och kletig. Fördela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200grader i 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 75 grader, ta ut längderna och låt svalna något innan du skär dem på snedden i ca två cm breda bitar. Sätt kakorna i ugnen och låt stå en timme tills de är riktigt crunchy.
Trackback
RSS 2.0