Ugnsbakade tomater med halloumi


En härligt fräsch rätt med den rätta vårkänslan! Kan antingen serveras som förrätt eller varmätt.

Ugnsbakade tomater med halloumi
4 port

Ingredienser
1 förpackning kokta kidneybönor eller vita bönor (ca 400 g)
4 bifftomater eller 6-8 normalstora tomater
1 gul lök
2 hela vitlöksklyftor
1-1 1/2 förpackning halloumiost (à 250 g)
1 1/2 tsk franska örter
olivolja
nymalen svartpeppar
balsamicosirap

Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Lägg dem i en ugnssäker form. Dela tomaterna. Skala och skär löken i tjocka skivor eller klyftor. Dela vitlökarna. Lägg alltsammans ovanpå bönorna. Skär halloumiosten i cm-tjocka skivor och lägg dem ovanpå tomaterna. Krydda med örtkryddan och 1 krm peppar. Ringla över 1 msk olja.
Tillaga mitt i ugnen 25-30 minuter tills osten fått fin färg och löken är mjuk.
Servera gärna med lantbröd och ringla ev över lite balsamicosirap.


Kommentarer
Postat av: Katarina

Hej! Tack att du tittade in hos mig. Det här ser så fräscht och gott ut!

2011-04-19 @ 03:21:04
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0