Indisk grönsakspytt



Indisk grönsakspytt

Kryddmixen med nejlikor och ingefära sprider en härlig doft. Och ruggiga höstkvällar kan denna exotiska indie-rätt låta tankarn flyga iväg från ett regnigt och grått Sverige till ett färgsprakande och varmt Indien..

Ingredienser:

2 portioner

6 potatisar
2 morötter
1/2 blomkålshuvud, ca 300g
1 tsk garam masala
1/2 tsk gurkmeja
2 msk smör
1 tsk salt
2 msk färsk, hackad
koriander eller persilja

Sås:
2 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk färsk, hackad mynta eller
1 tsk torkad

Gör så här:
Skala potatis och morötter och skär dem i lite större tärningar. Dela blomkålen i små buketter. Fräs garam masala och gurkmeja i smör i en stor stekpanna. Lägg i grönsakerna, salta och stek ca 15 min. Strö över koriander. Smaksätt yoghurten med vitlök och mynta. Servera pytten med såsen och ett gott bröd.


Kommentarer
Postat av: Jenna

Mums vilka härliga recept jag fann här på din fina sida! Den har jag sparat ner :) den här grönsakspytten är verkligen precis vad man är sugen på så här års!

2010-10-22 @ 08:49:33
URL: http://jennas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0