Indisk grönsakspytt

Indisk grönsakspytt
Kryddmixen med nejlikor och ingefära sprider en härlig doft. Och ruggiga höstkvällar kan denna exotiska indie-rätt låta tankarn flyga iväg från ett regnigt och grått Sverige till ett färgsprakande och varmt Indien..
Ingredienser:
2 portioner
6 potatisar
2 morötter
1/2 blomkålshuvud, ca 300g
1 tsk garam masala
1/2 tsk gurkmeja
2 msk smör
1 tsk salt
2 msk färsk, hackad
koriander eller persilja
Sås:
2 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk färsk, hackad mynta eller
1 tsk torkad
Gör så här:
Skala potatis och morötter och skär dem i lite större tärningar. Dela blomkålen i små buketter. Fräs garam masala och gurkmeja i smör i en stor stekpanna. Lägg i grönsakerna, salta och stek ca 15 min. Strö över koriander. Smaksätt yoghurten med vitlök och mynta. Servera pytten med såsen och ett gott bröd.
Mums vilka härliga recept jag fann här på din fina sida! Den har jag sparat ner :) den här grönsakspytten är verkligen precis vad man är sugen på så här års!