Biscotti


Här kommer ett recept på de klassiska italienska skorporna som jag mer än gärna bakar och serverar till en kopp kaffe eller krossar och strör på lite vaniljglass. Gott och enkelt!

ca 50 st

Ingredienser:
150 g sötmandel
75 g rumsvarmt margarin
2 dl strösocker
3 ägg
7 dl (420 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör och socker poröst med elvispens vispar. Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre. Ta upp degen på mjölad köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.

Biscotti kan smaksättas på många olika sätt:

Chokladbiscotti
Blanda 2 msk kakao med mjölet. Rör ner 100 g finhackad mörk choklad i smeten samtidigt med den hackade mandeln.

Nötbiscotti
Byt ut mandlarna mot lika mycket nötter. Använd gärna olika sorter, ex. valnötter och/eller pistagenötter. Hasselnötter som först rostas i het stekpanna är väl värt att pröva, det blir riktigt gott!

Saffransbiscotti
Tillsätt ett kuvert saffran med margarinet och sockret och rör det poröst.

Julkryddad biscott
Rör ner 1 tsk ingefära, 2 tsk kanel och 1 tsk nejlikor.


Kommentarer
Postat av: Hanna - Bakfnatt

Har aldrig gjort biscotti, men får nog ta och göra det snart ;-)

2011-10-18 @ 08:54:58
URL: http://www.bakfnatt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0