Getostrisotto med rostade rödbetor

 
Att vara i Umeå och bjuda sina favoritbrudar på middag - det är livet det!
 
Detta recept beskrivs av ICA enligt följande:
"Charmerande, krämig och smakfull är ord som beskriver den här risotton på ett bra sätt. Du rostar rödbetorna och blandar i dem i risotton tillsammans med kladdig getost och knapriga nötter."
 
Getostrisotto med rostade rödbetor
4 portioner
 
Ingredienser
 
Rostade rödbetor
  • 600 g färska rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Getostrisotto
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk färsk hackad rosmarin eller torkad rosmarin (1/2 msk färsk rosmarin motsvarar 1/2 tsk torkad)
  • 4 dl risottoris (t ex arborio eller carnaroli)
  • 2 dl vitt vin/ matlagningsvin
  • 200 g getost (chèvretyp)
Till servering
  • 1 dl rostade, hackade nötter (t ex pinje- och hasselnötter)
  • 1 påse ruccola (à 70 g)
  • Balsamicosirap
Gör så här
Sätt ugnen på 200ºC.
 
Rostade rödbetor: Skala och klyfta rödbetorna. Blanda dem med olja, salt och peppar. Rosta på plåt i 30-40 minuter.
 
Getostrisotto: Koka upp vatten med buljongtärningar. Skala och hacka löken fint. Fräs i olja med rosmarinen tills löken blivit mjuk. Tillsätt riset och låt fräsa med 1 minut.
Häll i vinet och låt koka in i ca 3 minuter. Rör ner lite av buljongen i omgångar. Koka på svag värme tills riset är "al dente", ca 25 minuter.
Dra från plattan och rör ner getosten (ta ev bort kanten först). Risotton ska vara riktigt krämig (tillsätt ev mer buljong). Servera med rödbetor, nötter och rucola och ringla gärna över balsamicosirap.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0