Quinoasallad med rödbeta, rostad vitlök och feta

När jag fyllde år fick jag en boken "Honestly Healthy" (http://honestlyhealthyfood.com ) av mina underbara vänner! Den har blivit min kvällsläsning denna vecka och jag har redan provat ett flertal recept. Säkerligen kommer det dyka upp ett flertal här på kaneläpple. 
 
Denna quinoasallad handlar mycket om kontraster och "den hemliga salladsdressingen" är verkligen pricken över i:et, mums!
 
Quinoasallad med rödbeta, rostad vitlök och feta, 2 portioner
 
Ingredienser:

1 hel vitlök
1 stor rödbeta, sköljd och delad i 8 delar
1 rödlök skalad och delad i 8 delar
4 msk olivolja
1 lång kvist med babytomater
70 g quinoa
1 tsk buljongpulve
En nypa rosa himalyasalt 
40 g blandade salladsblad
40 g feta
 
Så här gör du: 
Värm ugnen till 170 grader.
 
Skär toppen av vitlöken så att klyftorna syns lite grann och ställ den på en plåt med rödbetan och löken. Droppa över 2 matskedar av olivoljan och låt det rosta i 35 minuter. Tilsätt tomaterna, fortfarande på kvisten, och låt dtå i ytterligare 5-7 minuter, tills de är mjuka.
 
Mät under tiden upp quinoan och koka upp dubbla mängden vatten i en kastrull. Tillsätt quinoan och buljongpulvret och koka upp igen, sjud sedan i 20 minuter eller tills "groddarna" släpper. Låt det rinna av och ställ åt sidan. 
 
När grönsakerna är klara tar du tag i botten av vitlöken med en duk och kramar ut det mjuka klttet på en skärbräda och mosar det med en flat kniv. Bred mycket försiktigt ut den mosade vitlökrn på quinoan för att undvika klumpbildning, och blanda sedan in den noggrant. Rör ner den återstående olivoljan och en nypa salt. 
 
Servera genom att lägga upp salladsbladen på 2 tallrikar och lägg quinoan ovanpå. Sprid ut rödbetan och rödlöken längskanten, smula över fetan och toppa med kvisttomaterna och den hemliga salladsdressingen.
 
 
Den hemliga salladsdressingen
 
Ingredienser:

4 msk olivolja
2 msk tamari
2 msk balsamvinäger
1 msk agavesirap
 
Så här gör du: Blanda bara samman och droppa över den väntande salladen!
 
/Linda
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0