Japansk ål: unagi

 
Här kommer ett litet japanskt matinspirationsinlägg om japansk ål: unagi. En mycket högt aktad och traditionell japansk maträtt som serveras som på bilden - med diverse olika tillbehör. Ålen i sig ligger på en bädd av ris och är dekorerad med fiskrom. I skålen längst upp till vänster är diverse inlagda grönsaker, skålen bredvid innehåller någon form av alger, sedan är det misosoppa samt utanför bild en pudding gjord på äggvita med en speciell nöt inuti. En vacker syn för ögat! Ålen i sig är lite svårdefinierad i smaken, men blir godare ju fler tuggor man tar. Så när denna lunch var uppäten kände jag att jag verkligen uppskattade unagin.
 
/M
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0