Valnöt och äppelmuffins

Supergoda muffins fyllda med äppel och valnötsbitar för dig som vill ha ett lite lyxigt och hälsosamt alternativ på ditt eftermiddagsfika såhär mitt i veckan. Ät dom gärna tillsammans med ett glas mjölk.
Valnöt och äppelmuffins, 12st
Ingredienser:
2 st ägg
2 dl mjölk
150 g naturell keso
50 g smält smör
4 dl dinkelmjöl fullkorn
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 st fint tärnade äpplen
2 msk flytande honung/agavesirap
1 dl hackade valnötter
1 tsk malen kanel + 1 tsk malen kardemumma
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (175 varmluft). Blanda ihop fyllningen. Vispa sedan ihop resten av ingredienserna och vänd ner fyllningen. Klicka ut i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Klárt!
//L
Kommentarer
Postat av: Helena
Vad gott med äpple och valnätter i muffinsen! Bra med lite nyttigare alternativ.
Trackback