Tomatsoppa med fetaost
Tomatsoppa med fetaost
4 portioner
Ingredienser
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
3 dl vatten
2 burkar krossade tomater
3 st färska tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 msk blandade örter (basilika, oregano, timjan)
Till servering:
200 g fetaost
1 burk à 250 g crème fraiche
Basilikablad
Gör så här
Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja någon minut utan att de får färg. Hacka tomaterna och lägg ner i grytan. Tillsätt purén och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt småkoka minst 10 minuter. Smaka av med kryddor och örter. Servera soppan toppad med fetaostkräm och några basilikablad, gärna även med ett gott (surdegs)bröd!
//M
Ser gott ut och är en smakrik maträtt!