Tomatsoppa med fetaost

 

Tomatsoppa med fetaost

4 portioner

 

Ingredienser

1 finhackad gul lök

2 finhackade vitlöksklyftor

1 msk olivolja

3 msk tomatpuré

3 dl vatten

2 burkar krossade tomater

3 st färska tomater

2 grönsaksbuljongtärningar

0,5 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

1 msk blandade örter (basilika, oregano, timjan)

 

Till servering:

200 g fetaost

1 burk à 250 g crème fraiche

Basilikablad

 

Gör så här

Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja någon minut utan att de får färg. Hacka tomaterna och lägg ner i grytan. Tillsätt purén och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt småkoka minst 10 minuter. Smaka av med kryddor och örter. Servera soppan toppad med fetaostkräm och några basilikablad, gärna även med ett gott (surdegs)bröd!

 

//M


Kommentarer
Postat av: Katarina

Ser gott ut och är en smakrik maträtt!

2012-08-22 @ 14:43:50
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0