Kokosräkor i röd curry

Tasty thuesday är något jag och tre lagkamrater har tillsammans. Varje tisdag turas vi om att bjuda varandra på en god middag efter kvällsträningen. Denna kväll var det Marias tur och hon bjöd på kokosräkor i röd curry, hett och gott! Receptet hade hon hittat från Arla och ni finner det här nedan. Jag kan varmt rekommendera er att gå ihop några vänner och turas om att bjuda på middag. Vi går alltid därifrån med ny inspiration och många goda skratt.
 
Kokosräkor i röd curry
 
Ingredienser, 4port:
1 kg stora räkor med skal (ca 400 g skalade)
2 paprikor
100 g sockerärtor
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk röd currypasta
1 hönsbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl lätt crème fraiche
färsk koriander eller
persilja
 
Gör såhär:
Skala räkorna. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela sockerärtorna på längden. Skala och hacka vitlöken. Fräs grönsakerna i smör i en wok eller stor stekpanna. Rör ihop currypasta, smulad buljongtärning, kokosmjölk och crème fraiche. Låt räkorna fräsa med grönsakerna någon minut och häll på såsen. Låt allt koka upp. Strö över koriander. Servera med limeklyftor och jasminris.
 
//L

Kommentarer
Postat av: Eleonore

Mums så gott, älskar currygrytor med räkor! :)

2012-09-02 @ 18:15:21
URL: http://fikamed.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0