Limelaxpasta
Denna laxrätt är en klar favorit hemma på Humlevägen, den svängs ihop på nolltid och uppskattas av alla! Limens syrlighet gör den härligt frisk och smakrik, och att steka spenat i vitlök och servera som tillbehör ger förhöjda smaker.
Limelaxpasta
3-4 port
Ingredienser
300 g pasta
400 g skinn- och benfri laxfilé
2 dl crème fraiche
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk flytande honung
1 lime, rivet skal och pressad saft av
Salt, svartpeppar
Spenat/ squash
2 vitlöksklyftor
Gör så här
Koka pastan. Skär laxen i tärningar. Blanda crème fraiche, smulad buljongtärning, honung, skal och saft av lime i en kastrull. Låt såsen koka upp. Lägg i laxen och låt koka någon minut. Servera med pastan och gärna vitlöksstekt squash eller spenat. Krydda med salt och peppar.
Låter jättefräscht och gott! Nya laxrecept är alltid välkomna (blir lätt att man snöar in sig på några få varianter).. //L
Låter fantastiskt gott och ligger nu sparat i datorn.
Kram