Laxpaj med spenat och pinjenötter

I den här pajen är en massa goda ingredienser samlade; lax, spenat, fetaost och pinjenötter!
Laxpaj med spenat och pinjenötter
Ingredienser
Pajdeg:
1 dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
30 g flytande margarin
1 dl kesella
Fyllning:
200 g babyspenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g lax
100 g fetaost
ca ½ dl pinjenötter
Äggstanning:
2 ägg
2 dl mjölk
salt, peppar
Gör så här
Arbeta ihop alla ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och förgrädda pajskalet ca 10 minuter på 225 grader.
Skär laxen i små kuber och stek några minuter i olivolja. Den behöver inte vara genomstekt eftersom den blir färdig i ugnen sedan. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn lätt i stekpanna. Blanda ner spenat och stek någon minut. Krydda med salt och peppar. Fördela i pajformen.
Tärna fetaosten och lägg sedan den och laxkuberna ovanpå spenat- och lökblandningen. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över pajen. Strö till sist över pinjenötterna. Grädda i ca 25-30 minuter i 225 grader. Servera med sallad!
Kommentarer
Postat av: Sara
Vilken härlig blogg du har! Massor med fina recept!:)
Postat av: danten89
Det blir väl supernice ju? =)
Postat av: Victoria
Gott! Var längesen jag åt paj nu... ;)
Postat av: Cicci-
åhh vad gott det såg ut
Postat av: Adine
Var hittar du inspiration till all mat och bak? :)
Svar: Ja, det är de verkligen :)
Postat av: Susanne
Hjälp vad gott det lät : )
Postat av: milla
Vad gott ska nog prova det inom snar framtid
Postat av: Karin
Gott! :)
Trackback