Nyårshuvudrätt: Ugnsbakad lax med cashewnötter och citronbräserad potatis


4 portioner 

Ingredienser
600 g laxfilé
2 msk rapsolja
1 dl cashewnötter, hackade
1 dl schalottenlök, hackad
1 tsk timjan

Potatis:
400 g potatis, tärnad
1 st citron, rivet skal samt saften
1 st gul lök, strimlad
5 dl vatten
2 msk olivolja
1 dl svarta oliver
1 st paprika, i bitar
4 st tomater, i bitar utan kärnhuset
salt och peppar
timjan

Tillbehör:
4 msk Crème Bonjour oliv
Blandad grönsallad, ex. rucola, machée

Gör så här
1. Skär laxen i 4 jämna bitar, salta och peppra. Lägg på plåt med lite olja. Blanda nötter och lök med lite olja och timjan. Fördela på laxen och baka i ugnen i 225 grader i ca 12 minuter eller till laxens innertemperatur är 38 grader.
2. Potatis: Koka potatisen mjuk i vattnet tillsammans med citron och lök. Häll av vattnet med hjälp av ett durkslag. Tillsätt övriga ingredienser och blanda runt. Smaksätt med timjan, salt och peppar. Servera laxen och potatisen med lite av vätskan från plåten och klicka på lite av Crème Bonjuren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0