Nyårsförrätt: Pilgrimsmusslor med löjrom


Pilgrimsmusslor med löjrom
2 port

Ingredienser

Pilgrimsmusslor
4 st pilgrimsmusslor, utan muskel
1 msk rapsolja, neutral
Salt, efter smak

Topping
50 g löjrom
3 cm pepparrot, skalad
1 st schalottenlök, mycket fint skuren
0,5 ask smörgåskrasse
0,25 st citron, saften

Botten
4 st tunna knäckesticks

Gör så här
1. Krydda musslorna med salt och svartpeppar.
2. Stek dem hårt i rapsolja i en mycket varm stekpanna ca 35 sekunder på varje sida, eller tills de får fin färg.
3. Lyft dem ur stekpannan och låt dem svalna helt.
4. Lägg en eller två musslor på varje knäckebit.
5. Klicka ut små högar av löjrom på varje.
6. Pressa citronsaft och finriv pepparrot över musslorna.
7. Strössla över den fint skurna löken och klipp över krasse.
8. Servera musslorna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0