Tigerräkor i vitlök och chili

Räkor är ju bara så himla gott - och ju större desto godarte! Här en riktigt XXL-variant som hastigt stekts i olja med vitlök och chili, och därefter serverade tillsammans med mangold, färsk spenat, kronärtskockshjärtan och soltorkade tomater. Lyxigt och delikat så det står härliga till!
Kan med fördel serveras som förrätt eller tapasrätt, räkna då ca fyra räkor per person.
Tigerräkor i vitlök och chili
2 portioner
Ingredienser
ca 20 st tigerräkor
1 msk olja
3 vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
Mangold
Färsk spenat
1 burk kronärtskockshjärtan
6 soltorkade tomater
Gör så här
Tina räkorna. Finhacka vitlök och chili. Skölj salladsbladen och hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner vitlöks- och chilihacket. Fräs några sekunder och tillsätt sedan räkorna. Stek någon minut och servera sedan på en bädd av mangold och spenat. Strö över soltorkade tomater och lägg kronärtskockorna vid sidan av.
Kommentarer
Postat av: emelie
hah kul, jag själv gjorde en fetaostsallad igår som jag toppade med megaräkor som jag stekte i olja, vitlökspulver, svartpeppar & salt.. ;p enkelt och gott.
Postat av: CJ
Tusen tack! :) Ha en fin tisdag!
Postat av: cattis
ja verkligen , gu så gott de såg ut :)
Postat av: Victoria
Såg inte helt fel ut! ;)
Postat av: Sofie
Åh, ska äta kräftor på lördag, ska bli så gott!!!
Postat av: felicia -
that's right =)
Postat av: sandra
frukost är verkligen dagens höjdpunkt :D
Postat av: yasmine modell mamma och fru
ja det var det , hur är det med dig? kraaam
Postat av: milla
så gott, men föredrar vanliga räkor.
Postat av: M A J A
Måste sluta gå in här, blir galet sugen på allt! Hahaha
sv; Får väl testa då! :)
kram
Postat av: Tant Gul
Enkelt, nyttigt och gott! helt i min smak...:-)
Postat av: Emelie - PT och kostrådgivare
Helt i min smak!!!!
Postat av: Anonym
ja jag blev ganska kär i dem! =)
gud så gott det såg ut med tigerräkor!
Postat av: Karin - FitnessochHälsa
Låter mycket gott! Och bra mat är det ju också.
Trackback