Morots- och ingefärssoppa

Morots- och ingefärssoppa
- mot förkylning eller bara för att den är så god!
Rotfrukter är i säsong och med vitlök, gurkmeja, ingefära och citron i soppan är detta en dunderkur för immunförsvaret! Vackra färger och mycket smak ger näring och kärlek till höstmiddagen!
4 portioner
Ingredienser:
lite rapsolja
1 hackad gul lök
2 tsk finriven färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
2 pressade vitlöksklyftor
6 stora morötter
1 stort äpple
6 dl grönsaksbuljong
Salt och peppar
Färsk basilika
Gör så här:
Fräs löken i oljan i en stor kastrull på medelvärme, i med ingefära, gurkmeja och vitlök. Skär morötterna och äpplet i bitar och fräs ett par minuter. Häll på buljong. Sänk värmen och låt det puttra tills morötterna har mjuknat. Mixa morotssoppan med mixerstav eller i en blender. Salta och peppra. Smaka eventuellt av med lite mer ingefära. Toppa soppan med färsk basilika och servera med surdegsbröd.
Det låter väldigt gott. Fin bild.
Svar:
Tack så jättemycket!