Morots- och ingefärssoppa



Morots- och ingefärssoppa
- mot förkylning eller bara för att den är så god!

Rotfrukter är i säsong och med vitlök, gurkmeja, ingefära och citron i soppan är detta en dunderkur för immunförsvaret! Vackra färger och mycket smak ger näring och kärlek till höstmiddagen!

4 portioner

Ingredienser:
lite rapsolja
1 hackad gul lök
2 tsk finriven färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
2 pressade vitlöksklyftor
6 stora morötter
1 stort äpple
6 dl grönsaksbuljong
Salt och peppar
Färsk basilika

Gör så här:
Fräs löken i oljan i en stor kastrull på medelvärme, i med ingefära, gurkmeja och vitlök. Skär morötterna och äpplet i bitar och fräs ett par minuter. Häll på buljong. Sänk värmen och låt det puttra tills morötterna har mjuknat. Mixa morotssoppan med mixerstav eller i en blender. Salta och peppra. Smaka eventuellt av med lite mer ingefära. Toppa soppan med färsk basilika och servera med surdegsbröd.


Kommentarer
Postat av: Matpolisen

Det låter väldigt gott. Fin bild.

2010-09-15 @ 21:57:44
URL: http://matpolisen.wordpress.com
Postat av: Anja

Svar:

Tack så jättemycket!

2010-09-16 @ 09:45:22
URL: http://originalet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0