Rostad sötpotatissoppa

Rostad sötpotatissoppa
4 portioner
Ingredienser:
1 kg sötpotatis
1 gul lök
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
En klick sambal oelek
Olivolja
Salt, svartpeppar
Till servering
200 g smulad fetaost
100 g oliver
ev. några basilikablad och bröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär sötpotatis och lök i klyftor. Häll 1 msk olivolja i en ugnssäker form. Lägg i sötpotatis- och lökklyftor. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter tills de är mjuka. Lägg sötpotatis- och lökklyftorna i en kastrull. Mixa med stavmixer till en puré. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt soppan sjuda utan lock i ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och sambal oelek. Häll soppan i skålar, smula över fetaost och lägg i några oliver. Garnera med basilika och servera med ett gott bröd. Ät och njut!
Vad gott det ser ut! Super med så många veggo-recept på er blogg.
Så söt skål/tallrik. Vart hittar man en sådan?