Gaeng Ped – Röd thaicurry

Det thailändska köket är underbart! Eller landet överhuvudtaget egentligen, men det är nog främst maten man kan njuta av utan att befinna sig på plats.. Idag fick det bli min egna vegetariska variant av Gaeng Ped, röd curry. Jag använde spenat istället för basilika och passade även på att tillsätta några broccolibuketter. Väldigt gott blev det, och munnen kändes en aning eldsprutande efteråt, röd currypasta är gott - men starkt!!
Gaeng Ped – Röd thaicurry med quorn
4 portioner
Ingredienser:
300 g quorn
225 g bambuskott
1 burk à 400 g kokosmjölk
1 msk röd currypasta
1,5 tsk socker
1 dl basilika /färsk spenat
1,5 msk fisksås
1 röd chilifrukt
2 limeblad
Salt
Gör så här:
Koka upp kokosmjölken och currypastan. Lägg i quornbitarna och bambuskotten. Sjud någon minut. Tillsätt strösocker, strimlade limeblad och strimlad chili. Drag grytan från värmen och blanda i basilikabladen. Servera med jasminris eller nudlar
Kommentarer
Postat av: Jimmie
Tack för din kommentar.
Thai mat är grymt gott och din rätt så väldigt god ut.
Postat av: Elina
Verkar jättegott! :)
Postat av: Linda
Åh, när Thailands-abstinensen blir alltför stor kommer jag definitivt provlaga dina thai-recept :o)
//Linda
Trackback