Det här blev en lyxigt krämig chokladfondat och passar alla gäster då den både är mjölk- och mjölfri- en riktig höjdare helt enkelt!
Lyxig chokladfondant med hallonsås
Ingredienser
Chokladfondanter
200 g mörk, mjölkfri choklad (minst 70 %)
150 g kokosolja (gärna virgin), plus lite extra för smörjning av formarna
4 ägg
1/2-1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
4 msk agave sirap
4 tsk kakaopulver
Hallonsås
2 dl frysta hallon
lite vatten
Så här gör du:
Chokladfondanterna: Värm ugnen till 180 °C. Smörj ca 6 st cocotteformar med kokosolja. Klipp ut rundlar av bakplåtspapper som passar bottnarna av formarna och tryck i innan du häller i smeten om du vill kunna vända ur fondanterna ur formarna. Smält choklad och kokosolja på låg värme över vattenbad . Rör om låt sedan svalna en stund. I en skål, vispa ägg, vanilj , salt och agave med en elvisp till en ljus och fluffig konsistens, ungefär fem minuter. Häll chokladen sakta ner i äggsmeten under vispning. Sikta kakao och över och blanda försiktigt. Häll smeten i förberedda cocotteformarna (de ska fyllas ungefär till hälften eller något högre) . Placera formarna på en plåt och ställ in i ugnen. Grädda i ca 8-12 minuter, beroende på storlek och mängd i formarna. Servera fondanterna genast.
Hallonsåsen: Mixa de upptinande hallonen med lite vatten i en blender tills det bildar en sås. Pensla på tallrikar innan du lägger på de färdiga chokladfondanterna.
/L
Mangosmoothie med ingefära
Ingredienser:
fryst mango
fryst banan
kesella
färsk ingefära
vaniljproteinpulver
Gör såhär: Mixa ingredienserna, häll upp i ett glas och njut!
/L
Knäckebrödspizza är ju en genialisk idé! Så enkelt och gott när botten blir lite segt och knaprigt och man kan få njuta av sina favorittoppningar där bara fantasin sätter gränser.
Knäckepizza recept
Bas:
Surdegsknäckebröd
Tomatpure eller och pesto
Toppingförslag:
Serrano-mozarella;
serranoskinka
ruccola
mozarella
soltorkade tomater
pinjenötter
Kallrökt lax-parmesan;
ruccola
grön pesto
kallrökt lax
hyvlad paremsanost
pinjenötter
Rödbeta-Chevré;
rödbetor (förkokta som sedan även dem fick gräddas i ugnen med botten)
chevréost
honung
rosmarin
Såhär gör du: Lägg ett knäckebröd på en bakplåtspappersklädd plåt. Bre på tomatpuré eller pesto plus någon ost. Grädda sedan i ugnen i cirka 10 min (200 grader) och toppa med god topping. Voilá!
/L
När det vankades middagsbjudning för goda vänner tog jag fram receptet på en gammal god favorit- en Rawfood tårta choklad- och hallon. Kombinationen choklad och hallon går aldrig fel och den är faktiskt inte så söt och övermäktig som den kan se ut.
Receptet finner ni sedan tidigare här:
/L
Det var ett tag sedan sist.. därför var denna banan- och paleoyoghurt lite extra välsmakande denna morgon. Krämig och god och perfekt med lite syrliga hallon och knapriga pumpafrön till.
/L