Lyxig chokladfondant med hallonsås

Det här blev en lyxigt krämig chokladfondat och passar alla gäster då den både är mjölk- och mjölfri- en riktig höjdare helt enkelt!
 

Lyxig chokladfondant med hallonsås

 

Ingredienser

 

Chokladfondanter

200 g mörk, mjölkfri choklad (minst 70 %)

150 g kokosolja (gärna virgin), plus lite extra för smörjning av formarna

4 ägg

1/2-1 tsk vaniljpulver

1 krm salt

4 msk agave sirap

4 tsk kakaopulver

 

Hallonsås

2 dl frysta hallon

lite vatten

 

Så här gör du:

 

Chokladfondanterna: Värm ugnen till 180 °C. Smörj ca 6 st cocotteformar med kokosolja. Klipp ut rundlar av bakplåtspapper som passar bottnarna av formarna och tryck i innan du häller i smeten om du vill kunna vända ur fondanterna ur formarna. Smält choklad och kokosolja på låg värme över vattenbad . Rör om låt sedan svalna en stund. I en skål, vispa ägg, vanilj , salt och agave med en elvisp till en ljus och fluffig konsistens, ungefär fem minuter. Häll chokladen sakta ner i äggsmeten under vispning. Sikta kakao och över och blanda försiktigt. Häll smeten i förberedda cocotteformarna (de ska fyllas ungefär till hälften eller något högre) . Placera formarna på en plåt och ställ in i ugnen. Grädda i ca 8-12 minuter, beroende på storlek och mängd i formarna. Servera fondanterna genast.

 

Hallonsåsen: Mixa de upptinande hallonen med lite vatten i en blender tills det bildar en sås. Pensla på tallrikar innan du lägger på de färdiga chokladfondanterna.

 

/L

 
 
 

Mangosmoothie med ingefära

 
Mangosmoothie med ingefära
 
Ingredienser:
fryst mango
fryst banan
kesella
färsk ingefära
vaniljproteinpulver
 
Gör såhär: Mixa ingredienserna, häll upp i ett glas och njut!
 
/L
 

Knäckepizza

Knäckebrödspizza är ju en genialisk idé! Så enkelt och gott när botten blir lite segt och knaprigt och man kan få njuta av sina favorittoppningar där bara fantasin sätter gränser.
 
Knäckepizza recept
 
Bas:
Surdegsknäckebröd
Tomatpure eller och pesto
 
Toppingförslag:
 
Serrano-mozarella;
serranoskinka
ruccola
mozarella
soltorkade tomater
pinjenötter
 
Kallrökt lax-parmesan;
ruccola
grön pesto
kallrökt lax
hyvlad paremsanost
pinjenötter
 
Rödbeta-Chevré;
rödbetor (förkokta som sedan även dem fick gräddas i ugnen med botten)
chevréost
honung
rosmarin 
 
Såhär gör du: Lägg ett knäckebröd på en bakplåtspappersklädd plåt. Bre på tomatpuré eller pesto plus någon ost. Grädda sedan i ugnen i cirka 10 min (200 grader) och toppa med god topping. Voilá!
 
/L
 

Rawfood tårta choklad- och hallon

När det vankades middagsbjudning för goda vänner tog jag fram receptet på en gammal god favorit- en Rawfood tårta choklad- och hallon. Kombinationen choklad och hallon går aldrig fel och den är faktiskt inte så söt och övermäktig som den kan se ut.
 
Receptet finner ni sedan tidigare här: 
http://kanelapple.blogg.se/2014/june/raw-chokladtarta-med-hallon.html
 
/L
 

Ljuvligt god cashewmjölk

Jag startade ett eget lite mejeri imorse och gjorde en krämig och god Cashewmjölk. Det är ett bra alternativ till frukostgröten, smoothies eller muslin. Superenkel att göra samt krämig och helt laktos/mjölkfri- prova!
 
Cashewmjölk
 
Ingredienser, cirka 1 liter:
3dl cashewnötter
vatten till blötläggning och spädning
1msk agavesirap
 
Såhär gör du: Blötlägg nötterna under natten eller minst i 8 timmar. Häll av vattnet, skölj, nötterna och miza med agavesirapen och ca 6-7 dl vatten, prova dig fram till dne konsistensen du vill ha på mjölken. Förvara i kylskåp (håller sig någr dagar).
 
Tips! Om du vill ha cashewmjölk med vaniljsmak är det bara att tillsätta lite vaniljpulver
 
/L
 
 

Paleo Banan-och avokadoyoghurt

Det var ett  tag sedan sist.. därför var denna banan- och paleoyoghurt lite extra välsmakande denna morgon. Krämig och god och perfekt med lite syrliga hallon och knapriga pumpafrön till.
 
Receptet finner du här: http://kanelapple.blogg.se/2014/june/ljuvlig-banan-och-avokadoyoghurt.html
 
/L
 

RSS 2.0