Kiwi, hasselnötter, torkade aprikoser


Vårsolen lyser, om än en aning kylig, men jodå, nog kommer de värmande strålarna snart. En tallrik med naturell yoghurt toppad med k-special, kiwi, haselnötter, torkade aprikoser och några russin fick bli dagens frukost tillsammans med en skiva rågbröd och en kopp kaffe!

Coleslaw à la Maria


Coleslaw

Detta är min nya favoritsallad – en syrlig, smakrik, god och härlig blandning. Perfekt att göra stor sats och ha i kylskåpet, klarar sig med fördel ett par dagar.
(Som vanligt är jag inte riktigt den som mäter upp ingredienserna så noga när jag lagar mat utan går mest på känn, så jag säger att det viktigaste av allt är att prova dig fram tills det smakar bra enligt dig!)

Ingredienser
En stor klyfta vitkål, ca 500 g
1 stor morot
2 msk pumpakärnor            
1 dl naturell yoghurt
Ca 2 msk sweet chili sås
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Strimla vitkålen. Skala och skär moroten i smala stavar. Blanda ihop dressingen och smaka av. Blanda med salladen och förvara i en tätt sluten burk i kylskåp. Salladen blir godast om den får stå någon timme innan den äts. Kan serveras till i princip alla maträtter!


Knäckebröd fullmatade med frön


Detta supergoda knäckebröd toppad med diverse frön inhandlades igår på ett bageri vid Hornstull. Med en klick keso, lite örtsalt och en skiva tomat smakade det delikat!

Jordgubbar och papaya


Fåglarna kvittrar, solen skiner och vårkänslorna strömmar! Veckan på Lanzarote gav en försmak åt våren som nu även nått Sverige. Känslan av att sitta på en solig balkong och njuta av färska jordgubbar och papaya toppat med yoghurt är underbar!

Matvetesallad med kikärtor



En riktig "man-tager-vad-man-haver"-middag. Helt enkelt ett ihopplock av vad kylen och skafferiet hade att erbjuda denna dag. Det blev matvete kokat i grönsaksbuljong, en blandad sallad, några soltorkade tomater, kikärtor och lite färsk basilika. Till detta fick det bli en skiva rågbröd med Philadelphiapesto. Det är för övrigt ett hett tips - att blanda vanlig naturell färskost med pesto, gott gott!

RSS 2.0