Overnight chocolate oats

Oh well vem vill inte starta en lördagsmorgon med en hälsosam chokladdröm? Superkombo helt enkelt!
Att den görs kvällen innan och förvaras i kylen ger även lite extra guldkant eftersom det ger lite mer sovmorgon. 
 
Overnight chocolate oats
 
Ingredienser:
50 g havregryn
2 tsk kakao (helst rå)
100 ml mandelmjölk (eller annan valfri mjölk om man vill det
1 msk mandelsmör
rostade och hackade hasselnötter
1 msk maple syrap
 
Gör så här: Mixa havregrym, kakao,mandelmjölk, maplesyrup och hasselnötterna i en skål. Bred ut mandelsmöret i botten på en glasburk och häll mixen över. Förvara burken i kylen över natten. Sprinkla över resten av de hackade hasselnötterna på morgonen, toppa med skivade jordgubbar och njut!
 
/L

Kale och Mangosmoothie

En riktigt grön sköning- smoothie med kale, mango, banan och spirulina!
 
Kale och Mangosmoothie
 
Ingredienser:
frusna mangobitar
grönkål
frusna bananbitar
mandelmjölk
spirulina
honung
 
Såhär gör du: Mixa alla ingredienser i en blender och häll upp i en skål. Jag toppade med solrosfrön, bipollen och gojibär.
 
/L
 

Krämig risotto med skogssvamp

En höstig och krämig Risottto fick sätta guldkant på en lite kylig septemberkväll. 
 
Krämig risotto med skogssvamp, 4 portioner
 
Ingredienser:
1 l kokhett vatten
1 msk kycklingfond
2 msk smör
1 msk olivolja
1 msk valnötsolja
1 medelstor lök, finhackad
10 små sparrisar, hackade i bitar
3 1/2 dl arborioris
1,25 dl vitt vin
150 g blandad skogssvamp
1 dl fint riven parmesan
salt & nymalen svartpeppar
extra parmesan att strö över vid servering
 
Såhär gör du: Skala och hacka lök, vitlök och fänkål fint. Smält smör och olja i en rymlig gryta och fräs grönsakerna någon minut under omrörning. Tillsätt riset och blanda om. Sänk värmen till medelhög.
 
Häll på vinet och fortsätt röra. Tillsätt sedan kycklingfonden och rör tills den sugits upp av riset. Fortsätt att tillsätta vatten, lite i taget under om-rörning, tills riset är mjukt men med en liten kärna i mitten. Det tar cirka 15-20 minuter.
 
Fräs den blandade skogssvampen i smör tills den är gyllene. Salta och peppra. Blanda därefter ner den i risotton tillsammans med parmesanen. Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar. Toppa risotton med mer svamp och lite flagad parmesan.
 
/L
 

RSS 2.0