Lyxig chokladfondant med hallonsås

Det här blev en lyxigt krämig chokladfondat och passar alla gäster då den både är mjölk- och mjölfri- en riktig höjdare helt enkelt!
 

Lyxig chokladfondant med hallonsås

 

Ingredienser

 

Chokladfondanter

200 g mörk, mjölkfri choklad (minst 70 %)

150 g kokosolja (gärna virgin), plus lite extra för smörjning av formarna

4 ägg

1/2-1 tsk vaniljpulver

1 krm salt

4 msk agave sirap

4 tsk kakaopulver

 

Hallonsås

2 dl frysta hallon

lite vatten

 

Så här gör du:

 

Chokladfondanterna: Värm ugnen till 180 °C. Smörj ca 6 st cocotteformar med kokosolja. Klipp ut rundlar av bakplåtspapper som passar bottnarna av formarna och tryck i innan du häller i smeten om du vill kunna vända ur fondanterna ur formarna. Smält choklad och kokosolja på låg värme över vattenbad . Rör om låt sedan svalna en stund. I en skål, vispa ägg, vanilj , salt och agave med en elvisp till en ljus och fluffig konsistens, ungefär fem minuter. Häll chokladen sakta ner i äggsmeten under vispning. Sikta kakao och över och blanda försiktigt. Häll smeten i förberedda cocotteformarna (de ska fyllas ungefär till hälften eller något högre) . Placera formarna på en plåt och ställ in i ugnen. Grädda i ca 8-12 minuter, beroende på storlek och mängd i formarna. Servera fondanterna genast.

 

Hallonsåsen: Mixa de upptinande hallonen med lite vatten i en blender tills det bildar en sås. Pensla på tallrikar innan du lägger på de färdiga chokladfondanterna.

 

/L

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0