Plum Cardamom Compote with Coyo

Plommon är både fina, goda och i säsong, därför fick de förgylla denna helgfrukost genom denna kompott smaksatt med kardemumma- höstmys! 
 
Plum Cardamom Compote 
 
Ingredienser: 
1dl vatten 
1 msk vaniljbönpasta
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kardemumma
8 stora plommon, skalade och skurna i 8 bitar var
 
Tillbehör:
coyo (kokosyoghurt)
granola
kakaonibs
 
Så här gör du: Blanda vatten och honung, värm upp under omrörning. Blanda i vaniljpulver och kardemumma och tillslut plommonen och låt sjuda i 10 till 15 minuter, eller till vätskan blivit lila och sirapsaktig men plommonen är fasta. Låt plommonkompotten svalna. Vid servering, lägg kompotten i botten på glas och toppa med coyo, granola och kakao nibs. 
 
Kompotten kan förvaras i kylen i cirka 5 dagar.
 
/L & V
 

Blåbärsscones- gluten-och laktosfria

Höstmysig söndagsmorgon med nybakta blåbärsscones. Nog är den fin allt hösten!
 
Blåbärsscones, fria från gluten och laktos
 
Ingredienser, ca 2 personer
 
2,5 dl havregryn
ca 2 dl havremjöl
ca 2,5 dl rismjöl
1 msk kokossocker eller annan valfri sötning (kan uteslutas)
1 tsk salt
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1,5 tsk fiberhusk
50 g laktosfritt smör
3,5 dl havremjölk eller annan valfri mjölk
1 dl frysta blåbär

Gör så här: Sätt ugnen på 250°C. Blanda alla torra ingredienser väl för sig i en bunke. Tillsätt smör eller kokosolja och finfördela det snabbt i mjölblandningen med fingrarna. Tillsätt havremjölken och rör snabbt ihop degen med en slev. Låt degen svälla i ca 10 minuter. Forma runda bröd och placera på en plåt med bakplåtspapper. Nagga ytan med en gaffel, stoppa i blåbären och grädda i ca 20-25 min mitt i ugnen.

/Linda

RSS 2.0