Raw- Chokladtårta med hallon

 Choklad+Hallon= Sagolikt! Så enkelt är det med det.
 
Raw- Chokladtårta med hallon
 
Ingredienser:
 
Botten:
4dl mandel
5 färska dadlar
4-5 msk kokosolja
6 msk raw kakao (eller vanlig)
0,5 tsk vaniljpulver
 
500 g frysta hallon
 
Glasyr:
10 msk kokosolja
8 msk raw kakao (eller vanlig
2-3 tsk agavesirap
 
Gör såhär:
Botten:Kör mandeln i matberedaren tills den är finfördelad. Tillsätt dadlar, kokosolja, kakao och vaniljpulver och mixa igen till en massa. Tryck sedan ut degen i en springform med löstagbar kant.
 
Glasyr: Smält kokosolja på svag värme över vattenbad. Tillsätt kakao och agavesirap och blanda runt med visp.
 
Montera tårtan: Häll de frusna hallonen över botten och ringla över glasyren. Eftersom hallonen är kalla stelnar glasyren direkt och tårtan är redo att serveras!
 
/Linda

Sommarpizza med Svenska smaker

Rödbetor, Västerbottensost, dill, rödlök och honung är bara några av mina svenska favorit ingredienser på denna pizza. Så otroligt god och roligt att låta en Italiensk goding möta Sveriges fina smaker.
 
Sommarpizza med Svenska smaker
 
Inredienser, 1 plåt

Pizzabotten:
1 dl skalade sesamfrön
1 1/2 dl bovete eller quinoamjöl
1 mak fiberhusk
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl mandelmjölk (eller valfri annna mjölk)
1 tsk örtsalt
 
Topping:
1 burk pesto
4 rödbetor, kokta och skalade
2 rödlökar, tunt skivade
2 tsk svensk flytande honung
2 msk färsk dill, hackad
250 g riven Västerbottenost (mozarella funkar också bra om man vill ha det)
1 dl haselnötter, lätt rostade
1 dl torkade blåbär
 
2 nävar ruccola
2 msk pressad citron
1 tsk havssalt

 

Gör så här: Sätt ugnen på 225 C. Blanda alla torra ingredienser Vispa därefter ner mandelmjölk och ägg till en smet. Låt stå och dra i 5 minuter. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred med hjälp av en slickepott ut smeten på en stor plåt. Grädda i mitten av ugnen i 10 min.

 

Fräs rödlöken lätt i olja och lite honung utan att den tar färg. Bred ut peston över pizzabotten, lägg på löken och rödbetor i skovor samt fördela ost, dill, blåbär och hasselnötter. Kör i ugnen i ca 10 minuter.

 

Blanda ihop  ruccola, citronsaft och havssalt. Toppa pizzan med denna när den är färdiggräddad. Nu är den svenska supepizzan färdig att serveras!

 

/Linda
 
 

Hemmarostad musli

En perfekt "bas"-musli att strö över filen, yoghurten eller toppa smoothien med! Den går att variera med olika nötter och torkade frukter/bär beroende på vad man har för favoriter. Valnötter, hasselnötter, mandlar, torkade tranbär och blåbär är bara några alternativ. 
 
Hemmarostad musli
 
Ingredienser:
2 1/2 dl rågflingor 
2 1/2 dl havregryn 
1 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 1/2 dl kokosflingor
2 dl hackade cashewnötter 

2 dl russin

2 1/2 dl vatten
1/2 dl honung
2 msk rapsolja

Gör så här:
Blanda vatten med olja och honung. 
Blanda de övriga ingredienserna, utom russinen och gojibären. Häll i honungsvattnet och blanda runt. Häll blandningen på en bakplåtsbeklädd plåt och sätt in i ugnen på 200 grader. Muslin ska vara inne i ugnen i ca. 30 minuter, men var femte minut måste det röras om i blandningen så den inte bränns. 
Ta sedan ut och låt svalna. När muslin kallnat ska de torkade blåbären blandas i
 
/Linda
 

Bäriga bollar med hallon och citron

Solen lyser med sin frånvaro på min lilla semestervecka. För att hålla hoppet uppe spenderar jag dagarna med att göra blande det roligaste och mest harmonifyllda jag vet, läsa mat- och baktidningar/böcker/bloggar och prova massa nya recept. Idag blev det fröknäcken och dessa supergoda bäriga bollar. Divine!
 
Bäriga bollar med hallon och citron
 
Ingredienser, 10 st

100 g cashewnötter
1 msk kokosflingor + 2 dl att rulla bollarna i
130 g frysta bär, tex hallon och blåbär
½ dl mandelmjöl
5 dadlar
Några droppar citronsaft
½ msk fiberhusk

 
Gör så här:

Tina upp bären.
Mixa nötter, dadlar och bären.
Blanda alla ingredienser i en bunke, låt smeten stå och svälla i cirka 15 min.
Forma sedan smeten till bollar och rulla dessa i kokosflingor.

 

/Linda

 

Ljuvlig banan- och avokadoyoghurt

Denna yoghurt är ljuvligt len och god! Tillsammans med hemmagjord granola är det en utmärkt och näringsrik frukost eller mellanmål. 
 
Jag har blivit väldigt inspirerad av den enkla och goda Paleo-kosten och hittade detta recept på den superfina bloggen Under vårt tak (undervarttak.blogspot.se). Jag har provat massvis av deras recept och lovar att det kommer komma upp en hel del här på Kaneläpple. Speciellt eftersom jag imorgon går på ett litet sommarlov innan jag börjar jobba! :)
 
Banan- och avokadoyoghurt
 
Ingredienser:
1 avokado
1 banan
1 klick kokosolja
 
Gör så här: Mixa avokado, banan och kokosolja till en krämig yoghurt i en mixerkanna med stavmixern 
 
/Linda
 
 

RSS 2.0