Bananbröd med julkryddor och mandel

 

Detta är ett saftigt, fiberfylld och mättande bananbröd. För att inte tala om hur fantastiskt gott det är, vilket gör att det kan ätas både som bröd likväl som kaka. Detta recept ger ett bröd. Ett liknande recept på bananbröd hittas här.

 

Bananbröd med julkryddor och mandel

 

Ingredienser

4-5 dl filmjölk, eller naturell yoghurt

1 dl grahamsmjöl

1 dl rågmjöl

1 dl kruskakli

1 dl havregryn/rågflingor

½ dl linfrön

½ dl kokosflingor

2-3 st bananer

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

1 msk kanel

1 tsk kardemumma

1 tsk ingefära

1 krm malen nejlika

 

Brödform

Matfett till brödform

Kokosflingor/kruskakli/linfrön

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader (175 varmluft). Blanda mjöl, gryn, kli och linfrö. Tillsätt salt, kanel och kardemumma. Mosa bananerna och tillsätt både dom och yoghurten. Blanda ihop allting väl. Smörj och bröa en två liters brödform. Klicka ner smeten och strö över lite kokosflingor. Grädda i ugnen i ca 35 minuter.

 

/M


Kommentarer
Postat av: Katarina

Det ser så gott ut och gott med julkryddor i!

2012-12-17 @ 10:32:02
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Linda

Bananbröd är underbart gott! Jag måste också testa julvarianten av det=)

2012-12-21 @ 15:06:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0