Plum Cardamom Compote with Coyo

Plommon är både fina, goda och i säsong, därför fick de förgylla denna helgfrukost genom denna kompott smaksatt med kardemumma- höstmys! 
 
Plum Cardamom Compote 
 
Ingredienser: 
1dl vatten 
1 msk vaniljbönpasta
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kardemumma
8 stora plommon, skalade och skurna i 8 bitar var
 
Tillbehör:
coyo (kokosyoghurt)
granola
kakaonibs
 
Så här gör du: Blanda vatten och honung, värm upp under omrörning. Blanda i vaniljpulver och kardemumma och tillslut plommonen och låt sjuda i 10 till 15 minuter, eller till vätskan blivit lila och sirapsaktig men plommonen är fasta. Låt plommonkompotten svalna. Vid servering, lägg kompotten i botten på glas och toppa med coyo, granola och kakao nibs. 
 
Kompotten kan förvaras i kylen i cirka 5 dagar.
 
/L & V
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0