Raw snö-chokladbollar

Äntligen har kylan och frosten kommit till Västerbotten, detta inspirerade mig till göra en sats snö-chokladbollar. Raw är dem också vilket innebär att de är fria från gluten, laktos, mejeriprodukter och raffinerat socker. Gott som gör gott!
 

Raw snö-chokladbollar
cirka 20 st små eller 12st stora

 

Ingredienser:

12 st färska dadlar
1,5 dl sötmandel
2 dl naturella cashewnötter
3 msk kokosgrädde
1 dl raw kakao (eller vanlig)
1 tsk vaniljpulver
1 msk kallt kaffe
1 krm salt
2-4 msk vatten
Kokosflingor eller krossade pumpafrön

 

Gör så här: Mixa mandlarna i en matberedare, tillsätt sedan alla övriga ingredienser förutom kokosflingor. Tillsätt några matskedar vatten så att smeten blir geggig men samtidigt går att forma till bollar och rulla i kokos. Låt stå en stund i kylskåpet så de blir kalla och goda.

 

Ps. Går utmärkt att förvara i frysen, plocka fram 10 minuter innan servering så är de perfekt tinade och kalla.

 

/Linda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0