Skaldjurspaella

 
När snön yr och vintern är i sitt esse, då passar det bra med en visuell (mat)resa till Spanien. Som maträtt har paella alla önskvärda inslag: fantastiskt god och smakrik, otroligt vacker, väldoftande och förvånansvärt lättlagad. Helt klart: en favorit! 
 
Skaldjurspaella
4 portioner
 
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl långkornigt ris
1 msk olja
1 kuvert saffran (à 1/2 g)
2 dl vitt vin
4,5 dl grönsaksbuljong
1 röd paprika
2 dl frysta ärter
1 tsk salt
1 tsk peppar
ca 200 g skalade räkor (200 g skalade räkor motsvarar 500 g räkor med skal)
+ ca 10 räkor med skal
10 stora musslor 
ev citronklyftor till servering
 
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna tillsammans med riset i en traktörpanna el vanlig (stor) stekpanna.
 
Tillsätt saffran och häll på vinet. Låt koka någon minut. Koka upp buljong och häll över ungefär hälften. Fyll på allt eftersom. Låt koka under lock ca 20 min.
Skölj, kärna ur och tärna paprikan smått. Tina ärtor. Lägg paprika och ärtor ovanpå riset när ca 5 min återstår av koktiden.
Blanda ner räkor i det färdiga riset. Dekorera med oskalade räkor och hela musslor. 
Servera paellan med citronklyftor att pressa över.
 
VintipsRobertson Chardonnay (nr 12094)
 
/M

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0