Sommarpizza med Svenska smaker

Rödbetor, Västerbottensost, dill, rödlök och honung är bara några av mina svenska favorit ingredienser på denna pizza. Så otroligt god och roligt att låta en Italiensk goding möta Sveriges fina smaker.
 
Sommarpizza med Svenska smaker
 
Inredienser, 1 plåt

Pizzabotten:
1 dl skalade sesamfrön
1 1/2 dl bovete eller quinoamjöl
1 mak fiberhusk
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl mandelmjölk (eller valfri annna mjölk)
1 tsk örtsalt
 
Topping:
1 burk pesto
4 rödbetor, kokta och skalade
2 rödlökar, tunt skivade
2 tsk svensk flytande honung
2 msk färsk dill, hackad
250 g riven Västerbottenost (mozarella funkar också bra om man vill ha det)
1 dl haselnötter, lätt rostade
1 dl torkade blåbär
 
2 nävar ruccola
2 msk pressad citron
1 tsk havssalt

 

Gör så här: Sätt ugnen på 225 C. Blanda alla torra ingredienser Vispa därefter ner mandelmjölk och ägg till en smet. Låt stå och dra i 5 minuter. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred med hjälp av en slickepott ut smeten på en stor plåt. Grädda i mitten av ugnen i 10 min.

 

Fräs rödlöken lätt i olja och lite honung utan att den tar färg. Bred ut peston över pizzabotten, lägg på löken och rödbetor i skovor samt fördela ost, dill, blåbär och hasselnötter. Kör i ugnen i ca 10 minuter.

 

Blanda ihop  ruccola, citronsaft och havssalt. Toppa pizzan med denna när den är färdiggräddad. Nu är den svenska supepizzan färdig att serveras!

 

/Linda
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0