Pepparkaksmusli

Varför inte lyxa till det till fjärde advent?
 
Pepparkaksmusli
 
Ingredienser:
6 dl havregryn
1 dl skalade sesamfrön
0.5 dl rårörsocker
1 dl solroskärnor eller pumpafrön
3 msk pepparkakskrydda (se handhavandetips)
0.5 tsk salt
1 dl vatten
0.5 dl rapsolja
1 dl russin
2 msk krossade linfrön
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda allt utom vatten, olja, russin och linfrö i en skål och rör om ordentligt. Blanda samman olja och vatten och häll det över grynblandningen. Häll blandningen på en långpanna och rosta mitt i ugnen i 25–30 minuter. Rör om då och då för att undvika att det bränns eller att det blir ojämn färg. När müslin svalnat, blanda i russin och linfrön.
 
Trackback
RSS 2.0