Ugnsbakade tomater med halloumi

En härligt fräsch rätt med den rätta vårkänslan! Kan antingen serveras som förrätt eller varmätt.
Ugnsbakade tomater med halloumi
4 port
Ingredienser
1 förpackning kokta kidneybönor eller vita bönor (ca 400 g)
4 bifftomater eller 6-8 normalstora tomater
1 gul lök
2 hela vitlöksklyftor
1-1 1/2 förpackning halloumiost (à 250 g)
1 1/2 tsk franska örter
olivolja
nymalen svartpeppar
balsamicosirap
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Lägg dem i en ugnssäker form. Dela tomaterna. Skala och skär löken i tjocka skivor eller klyftor. Dela vitlökarna. Lägg alltsammans ovanpå bönorna. Skär halloumiosten i cm-tjocka skivor och lägg dem ovanpå tomaterna. Krydda med örtkryddan och 1 krm peppar. Ringla över 1 msk olja.
Tillaga mitt i ugnen 25-30 minuter tills osten fått fin färg och löken är mjuk.
Servera gärna med lantbröd och ringla ev över lite balsamicosirap.
Hej! Tack att du tittade in hos mig. Det här ser så fräscht och gott ut!