Skärgårdslimpa

När jag bakar bröd och säger att jag bakar "mitt vanliga bröd" är det denna grova filmjölkslimpa med lingon jag menar. Den är en klar favorit, både hos mig och mina nära och kära - superlätt och supergod!
I förmiddags slängde jag ihop ett bröd av detta slag som avnjöts med hummus, goda grönsaker, färsk hemodlad persilja och sist men inte minst; mycket trevligt sällskap!
Ingredienser:
4-5 dl filmjölk, eller naturell yoghurt
1 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
1 dl kruskakli
1 dl krossade linfrön
1 dl hackade nötter (ex. hasselnötter, valnötter, sötmandlar)
0,5 msk flytande honung
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 msk kanel
3 dl frysta lingon
Brödform
Matfett till ugnsform
Ströbröd (/krossade linfrön/kruskakli)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (175 varmluft). Blanda mjöl, gryn, kli och linfrö. Tillsätt salt och kanel och övriga ingredienser. Blanda väl. Smörj och bröa (använd gärna krossade linfrön eller kruskakl) en två liters brödform. Klicka ner smeten och grädda i ugnen i ca 45 minuter.
Lingon går att byta ut mot rivna morötter och gryn och mjölsorter kan varieras efter tycke och smak.
Kommentarer
Postat av: ia
Postat av: Ia
Älskar det här brödet! Nygräddat med smör och en god ost, så gott!
Inte nog med att det är supergott - vackert är det också!
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba
Älskar bikarbonatbröd!! Snabbt, enkelt och gott!!
Postat av: Filibabba
åh vilket fint bröd! ser väldigt gott ut! :)
Postat av: Maria @ Scandifoodie
This sounds fantastic! (Sorry I am read Swedish fluently, but writing is a bit off) I'm so glad I found your blog, so many delicious recipes! I can't wait to try this limpa :-)
Postat av: Pernilla
mmm, det ser jättegott ut! härligt med så mycket goda grejer i det också :) undrar när jag ska börja baka allt bröd som jag alltid säger att jag ska baka... hm ;)
Postat av: Pablo
Tack för recepten. Har precis bakat det. Det är varmt och luktar gott =)
Trackback