Kryddheta räkor



Denna härligt kryddstarka skaldjurssås är en stor favorit hos mig, speciellt nu i höstmörka tider då en värmande gryta känns som det enda rätta. Jag brukar välja att servera den till bred tagliatelle men det är upp till var och en. Ett gott tips är dock att, med en potatisskalare, hyvla morötter i långa, smala strimlor och låta koka med i pastavattnet under de sista minutrarna. Sockerärtor är dessutom mycket gott att ha till!

Kryddheta räkor
4 portioner

Ingredienser:
400 g frysta räkor, skalade
1 burk hela tomater
2-3 paprikor
1 dl matlagningsgrädde
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
3 msk chilisås
½ tsk salt

Gör så här:
Tina räkorna. Häll av spadet från tomaterna och låt de rinna av en stund. Skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla paprikorna. Värm olja i en gryta och tillsätt kryddorna. Lägg i räkorna, rör om och låt dra en stund. Ta upp räkorna och låt vila tills resten av såsen är färdig. Lägg ner tomaterna och paprikan och tillsätt chilisås. Salta och låt koka utan lock i 10 minuter. Blanda i matlagningsgrädden och låt koka i ytterligare några minuter. Lägg ner räkorna igen så att de bli varma. Servera med pasta eller ris.

Kommentarer
Postat av: Nena

Kul satt att laga till rakor pa, har aldrig smakat dem pa det har sattet men maste helt klart testas:)

Kramar,

Nena

2010-10-17 @ 17:14:31
URL: http://paradiserecipe.com
Postat av: Linda

Ser gärna lite bilder från chokladfestivalen :)

2010-10-18 @ 18:10:34
Postat av: V

Dom där är för suuupergoda, ahde nsäta glömt det recpetet :)

2010-10-19 @ 11:07:49
Postat av: V

Dom där är för suuupergoda, ahde nsäta glömt det recpetet :)

2010-10-19 @ 11:07:50
Postat av: Johanna

sv: Tack så jättemycket! :)

2010-10-20 @ 17:42:35
URL: http://hallplatslyckan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0