Ljuvligt god cashewmjölk

Jag startade ett eget lite mejeri imorse och gjorde en krämig och god Cashewmjölk. Det är ett bra alternativ till frukostgröten, smoothies eller muslin. Superenkel att göra samt krämig och helt laktos/mjölkfri- prova!
 
Cashewmjölk
 
Ingredienser, cirka 1 liter:
3dl cashewnötter
vatten till blötläggning och spädning
1msk agavesirap
 
Såhär gör du: Blötlägg nötterna under natten eller minst i 8 timmar. Häll av vattnet, skölj, nötterna och miza med agavesirapen och ca 6-7 dl vatten, prova dig fram till dne konsistensen du vill ha på mjölken. Förvara i kylskåp (håller sig någr dagar).
 
Tips! Om du vill ha cashewmjölk med vaniljsmak är det bara att tillsätta lite vaniljpulver
 
/L
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0