Vegetarisk lasagne

Den här lasagnen har varit min favorit i många år, och den blir nästan bara godare och godare för varje år som går. Nya ingredienser, kryddor och finesser har testats flitigt men det här är det recept som jag älskar allra bäst!

6 portioner

Ingredienser
2 gula lökar
2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
1-2 squash
1-2 aubergine
1-2 burkar krossade tomater à 400g
3-4 stjälkar selleri
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk sambal oelek
4 msk hackad basilika (färsk eller fryst)
Olivolja
Salt, peppar
1 paket färska lasagneplattor
1 paket keso à 500g
ca 1 dl riven ost, gärna Västerbotten eller parmesan

Gör så här
Skala och grovhacka lök. Tärna squash och aubergine. Fräs grönsaksblandningen i olivolja i en stor gryta. Häll på tomatkross och tillsätt buljongtärning och sambal oelek. Låt grytan koka på svag värme i 10-15 minuter. Smaksätt med salt, peppar och basilika.
Lägg blandningen i botten på en ugnssäker form. Dela lasagneplattorna i lämplig storlek och varva plattor med grönsaker och keso. Avsluta med grönsaksröran och toppa med riven ost.
Gratinerna i mitten av ugnen i ca 20 minuter på 225° (varmluft 200°).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0