Mandelmusslor med vaniljkeso-kräm och hjortron

Bjöd min underbara mamma på dessa små delikata mandelmusslor med recept från http://www.tasty-health.se
Jag gjorde halva receptet i små hjärtformade ugnsformar. De påminner lite om mazariner i smaken.. ett gott betyg!
 
Ta hand om era hjärtan lite extra mycket idag ♥
 
Mandelmusslor med vaniljkeso-kräm och hjortron
5 st
 
Mandelmusslor:
1,25 dl (35g) mandelmjöl
2,5 msk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver
2 msk Stevia strö
1 äggvita
 
Vaniljkeso-kräm:
ca 50 g minikeso (eller mer beroende på hur mycket fyllning du vill ha)
1 krm vaniljpulver
1/2-1 msk Stevia strö
 
 
Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Ha i alla ingredienserna i en skål och blanda väl med en sked. Tryck ut smeten i botten på 5 silikonmuffinsformar (en smord muffinsplåt går säkert också bra). Grädda i ca 10 minuter, eller tills de fått fin färg. Låt svalna.
 
Mixa keson slät med en stavmixer.
Ha på lite kesokräm på varje mandelmussla och toppa med 1-2 färska hjortron eller hjortronsylt (helst hemgjord utan socker)
 
//L

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0