Green & Bean Soup

Vi gjorde Blueberrys supergröna veggiesoppa till middag här en kväll. Gröna ärtor, citron och pepparrot, en riktig uppiggande färgbomb! Orginalreceptet innehåller wasabi och sojagrädde men  vi glömde sojagrädden på affären och tog kokosmjölk istället. Vi båda är stora fan av pepparrot och valde därför att byta ut wasabin mot denna käring. Till det åt vi ett foccacia-paleo style bröd med spenat och bacon, receptet på det kommer i senare inlägg.
 
Green & Bean Soup
 
Ingredienser:
500 g frysta ärtor
1 mellanstor gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk ekologiskt lantbuljongpulver
4 dl vatten
3 dl kokosmjölk (orginalreceptet har havre- eller sojagrädde)
1 näve bladspenat
1 msk pepparrot (orginalreceptet har wasabi)
2 tsk mineralsalt
svartpeppar
 
Topping:
2 msk kikärtor, kokta
2 msk groddade mungbönor
2 msk groddar, tex alfaalfa
2 msk rostade solrosfrön
1 msk citronsaft
 
Gör så här: Lägg alla ingredienser till soppan utom kokosmjölken, citron och wasabi i en kastrull, koka upp, dra ner värmen och låt sedan småputtra i 3-5 minuter. Häll i mjölk, citron och pepparot och smaka av med salt och peppar. Mixa slät med en stavmixer eller i blendern. Blanda groddade mungbönor med kikärtor, rostade solrosfrön, groddar och citronsaft. Toppa soppan med detta.
 
// L & V
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0