Saffransscones på dinkelmjöl

 
Åh, "jag kommer hem igen till jul" har äntligen förvandlas till "jag är hemma till jul". Självklart inleds dagen med nygräddade saffransscones. Juletid, du är så efterlängtad och välkommen
 
Saffransscones
ca 8 st
 
Ingredienser
5 dl dinkelmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl naturell yoghurt
250 g kesella
1 kuvert saffran
 
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en skål utom saffran. Tillsätt yoghurt och kesella och arbeta ihop. Blanda ut saffran i lite konjak och tillsätt. Arbeta ihop till en deg. Forma degen till två planna rundlar. Lägg på plåt och skär i fyra delar och nagga lätt med en gaffel. Grädda ca 15 min i 225 grader (200 varmluft). Serverade nygräddade med ex. smör, (Västerbottens)ost, gurka, cream cheese och lemon curd. Mys. Njut.
 
/M

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0