Boosta med ingefärsmüsli

 
 
Enligt MittKök är ingefära kroppens bästa vän: "äter du ingefära varje dag kommer hjärtat, hjärnan, magen och lederna att älska dig!" 
Så varför inte anamma detta goda råd och krydda lite extra med denna fantastiska smakhöjare. Här som ett extra inslag i hemrostad müsli.
 
Müsli med torkad ingefära
 
Ingredienser
Havregryn
Rågflingor
Vetepuffar
Kanel, ingefära
Torkad ingefära i bitar
 
Gör så här
Blanda havregryn, rågflingor och kli. Tillsätt någon deciliter vatten, kryddor och blanda om. Arbeta gärna lite med händerna och göra små "klumpar" så blir det otroligt gott crunch sedan. Bred ut på plåt och grädda i ugn ca 45 minuter, ca 175 grader. Tid och värme beror lite på hur mycket du väljer att rosta under en och samma gång. Finns inga regler här utan håll bara müslin under uppsikt så märker du snabbt när den börjar bli redo. Låt svalna och blanda sedan ner små hackade bitar av torkad ingefära. Detta tar müslin till en ni nivå, och din frukoststund bli än mer njutbar.
 
Glad tredje advent!
 
/M
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0