Auberginelasagne med ugnsbakade tomater och svalkande dragonkräm

En otroligt god vegetarisk auberginelasagne. Smakerna var i en härlig balans där de söta ugnsbakade tomater och den krämiga, svalkande dragonsåsen gjorde det där lilla extra. 
 
Tips! Vi drack ett kryddigt & mustigt rött vin till maten vilket var mycket gott.
 

Auberginelasagne med ugnsbakade tomater och  svalkande dragonkräm

 

Ingredienser, 4 portioner

1 st. Zucchini
1 st. Aubergine

 

Ratatoulliefyllning:

4 Plommontomater
2 Gula lökar
10 g Timjan
1 Vitlöksklyfta
Salt och peppar
50 g Parmesan

 

Garnering:

4 st. cocktailtomater 
salt, peppar och socker
1 msk Olivolja
50 g Machésallad

 

Dragonkräm:

30 g Färsk dragon
1½ dl Crème fraiche
1½ dl Yoghurt

 

Gör såhär: 
1. Sätt ugnen på 100°. Dela cocktailtomaterna och lägg på bakplåtspapper. Salta, peppra och sockra tomaterna, avsluta med att ringla över olivoljan och torka i ugnen i ca 1 timme. Servera tomaterna ljumma.
2. Hacka lök och vitlök och stek på låg temperatur tills löken blivit genomskinlig.
3. Skålla och skala plommontomaterna. Hacka dem sedan och låt koka samman med löken tills ratatouillen har en bra konsistens.
4. Smaka av fyllningen med salt och peppar.
5. Skiva aubergine och Zucchini i tunna skivor. Riv parmesan och plocka timjanen. 
6. Varva aubergine och zucchini, fyllning, timjan och ost som en lasagne i en ugnssäker form. Baka av i ugnen 200° i ca 30 min.
7. Mixa dragonen tillsammans med crème fraiche och yoghurt.
8. Servera lasagnen med de torkade tomaternaoch dragonkrämen.
 
// L

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0