Ravioloni fylld med trattkantarell och hasselnöt

Med inspiration från Sveriges mästerkock gjorde jag ikväll mitt livs första pasta! Ravioloni fylld med trattkantarell och rostade hasselnötter toppat med parmesan och brynt citronsmör. Utsidan är väl inte de vackraste jag skådat men den viktiga sidan, insida var väldigt delikat. 
 
Ravioloni fylld med trattkantarell och rostade hasselnötter
 
Ingredienser:
 
Pastadeg

4 dl durumvete 
2 st ägg 
1 st äggula 
2 msk olja 
2 msk vatten 
2 krm salt 


Fyllning

2 st schalottenlökar 
1 st vitlöksklyfta 
200 g spenat 
200 g trattkantareller 
50 g rostade hasselnötter 
75 g riven parmesan 
1 st uppvispat ägg (håller ihop pastaplattorna bättre) 


Brynt citronsmör

50 g smör 
0.5 st citron, skal 


Garnityr

Hyvlad parmesan 
Persiljeblad 
Hackade hasselnötter

Gör så här: 

1. Pastadeg
Häll upp durumvetet i en hög på en ren arbetsbänk, gärna marmor.

2. Gör ett "hål" i mjölhögen och lägg i ägg, vatten, olja och salt. Vispa dessa och blanda successivt med mjölet från kanterna av "hålet".

3. Knåda sedan degen tills den känns smidig. Är den torr kan du hälla på lite extra vatten, är den lös lite extra mjöl. Lägg sedan degen att vila i kylskåpet i minst 30 minuter.

4. Lägg smöret i en liten kastrull och bryn tills det är bärnstensfärgat och doftar karamell.

5. Medan pastadegen vilar, kan fyllningen göras. Hacka schalottenlök och vitlök fint och stek mjukt i smör. Finhacka trattkantarellerna och fräs i stekpannan med den hackade löken till svampen "knäpper". 

6. Tillsätt finhackad spenat och persilja och fräs tills det mesta av vätskan avdunstat. Häll ner blandningen i en bunke och tillsätt riven parmesan och grovt hackade rostade hasselnötter.

7. Koka upp vatten i en stor kastrull. Salta.

8. När pastan vilat färdigt, kavla den tunt och stansa ut runda former. Lägg en halv matsked fyllning i mitten på hälften av pastaplattorna. 

9. Pensla kanterna med uppvispat ägg, lägg en pastaplatta ovanpå och tryck ihop kanterna med en gaffel.

10. Lägg försiktigt ner pastan i det kokande vattnet. Låt koka tills pastan flyter upp till ytan. Ta upp, lägg upp på en tallrik, skeda på det brynta citronsmöret och garnera med parmesan, persilja och hasselnötter.

11. Servera direkt och njut!

 

//L


Kommentarer
Postat av: Lina S

Oj så gott!!! :)

2013-03-10 @ 15:34:41
URL: http://linastrandh.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0